Deze kleurrijke ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel is een smaakvolle en voedzame maaltijd die je in een handomdraai maakt. De combinatie van geroosterde groenten en zachte kabeljauw zorgt voor een lichte maar vullende avondmaaltijd die perfect past in een gezonde levensstijl.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kabeljauwfilets van ongeveer 125 g per stuk
- 250 g zoete aardappel in blokjes
- 1 rode ui in parten
- 1 rode paprika in stukken
- 150 g broccoli roosjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout
- Optioneel, verse peterselie of dille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng zoete aardappel, ui, paprika en broccoli met olijfolie, paprikapoeder, komijn, oregano, peper en zout.
- Verdeel de groente over een bakplaat en bak dit ongeveer 20 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven, schuif de groente iets opzij en leg de kabeljauw ertussen. Besprenkel de vis met citroensap en een beetje peper en zout.
- Bak alles nog 12 tot 15 minuten tot de kabeljauw mooi wit en sappig is.
- Serveer met verse peterselie of dille.
Voedingswaarde per portie (indicatie)
- Kcal: ± 360
- Eiwit: 32 g
- Koolhydraten: 35 g
- Vetten: 10 g
- Vezels: 7 g
