No menu assigned

Gevulde aubergine met linzen, tomaat en munt-yoghurtsaus

Deze Midden-Oosterse geïnspireerde maaltijd is voedzaam, licht verteerbaar en barst van de smaak. Vol vezels, plantaardige eiwitten en frisse kruiden – ideaal voor een warme dag wanneer je toch gezond wilt eten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
Voor de gevulde aubergine:

  • 1 grote aubergine
  • 1 blikje linzen (uitlekgewicht ca. 150 g)
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1/2 rode ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • Zout & peper naar smaak

Voor de munt-yoghurtsaus:

  • 3 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 el fijngehakte verse munt
  • Sap van 1/4 citroen
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Aubergine voorbereiden: Halveer de aubergine in de lengte en hol het vruchtvlees deels uit. Besprenkel met wat olie, zout en peper. Bak 20 minuten op 200°C in de oven.
  2. Vulling maken: Snijd het uitgeholde vruchtvlees fijn. Bak dit samen met de ui, knoflook, tomaat en kruiden in een koekenpan. Voeg de linzen toe en bak nog 5 minuten.
  3. Vullen & gratineren (optioneel): Vul de auberginehelften met het linzenmengsel. Wil je iets extra’s? Strooi er wat feta over en zet nog 5 minuten onder de grill.
  4. Saus maken & serveren: Meng de ingrediënten voor de munt-yoghurtsaus. Serveer deze koel naast de warme gevulde aubergine.

Tip:
Deze maaltijd is ook heel geschikt om van tevoren klaar te maken. De smaken trekken alleen maar beter in na een paar uur!

Nieuwste blogs

Shopping Cart0

Geen producten in de winkelwagen.