Een verwarmende soep vol vezels, vitamines en eiwitten. Perfect na een training of als voedzame lunch.
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 1 middelgrote flespompoen (ongeveer 800 g), geschild en in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
- 1 wortel, in stukjes
- 100 g rode linzen
- 750 ml groentebouillon (zonder toegevoegd zout)
- 1 el olijfolie of kokosolie
- 1 tl kurkuma
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl chilivlokken (optioneel)
- Peper en zout naar smaak
- Topping (optioneel): een lepel magere kwark, geroosterde pompoenpitten of verse koriander
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de pompoen, wortel, kurkuma, komijn en chilivlokken toe. Bak alles kort aan.
- Giet de bouillon erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen en linzen gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld een lepel kwark voor extra eiwitten en wat geroosterde pompoenpitten voor een lekkere crunch.
Voedingswaarde (per portie, indicatie)
- Kcal: ± 220
- Eiwit: 10 g
- Koolhydraten: 25 g
- Vetten: 6 g
- Vezels: 8 g
