No menu assigned

Pompoensoep met gember en linzen

Een verwarmende soep vol vezels, vitamines en eiwitten. Perfect na een training of als voedzame lunch.

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 middelgrote flespompoen (ongeveer 800 g), geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stuk verse gember (2 cm), geraspt
  • 1 wortel, in stukjes
  • 100 g rode linzen
  • 750 ml groentebouillon (zonder toegevoegd zout)
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • Topping (optioneel): een lepel magere kwark, geroosterde pompoenpitten of verse koriander

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op middelhoog vuur.
  2. Voeg de pompoen, wortel, kurkuma, komijn en chilivlokken toe. Bak alles kort aan.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pompoen en linzen gaar zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld een lepel kwark voor extra eiwitten en wat geroosterde pompoenpitten voor een lekkere crunch.

 

Voedingswaarde (per portie, indicatie)

  • Kcal: ± 220
  • Eiwit: 10 g
  • Koolhydraten: 25 g
  • Vetten: 6 g
  • Vezels: 8 g

Nieuwste blogs

Shopping Cart0

Geen producten in de winkelwagen.